Over ons

Op 1 februari 1995 opende slagerij Tresonie haar deuren. Toen bestond “het team”nog enkel uit Peter Tresonie en Marloes de Krijger.
Peter, die op 22 jarige leeftijd alle denkbare diploma’s van het slagersvakonderwijs met vlag en wimpel had behaald , waaronder ook zijn ondernemerspapieren, droomde al langer van een eigen zaak.
Hij werkte nog bij slagerij van den Dries uit Aardenburg toen hij werd gevraagd een slagerij in Schoondijke over te nemen.
In dat zelfde jaar had hij Marloes ontmoet die op dat moment nog volop van het Tilburgs studentenleven genoot en bezig was haar lerarenopleiding basisonderwijs af te ronden. Er werd even goed over nagedacht en al vlug schreven ze samen een ondernemersplan en kon het onderhandelen beginnen.
Zo kon het gebeuren dat Peter en Marloes 6 maanden na hun eerste ontmoeting samenwoonden en een zaak draaiden.

Het was heel fijn dat de mensen uit Schoondijke en omstreken het jonge koppel meteen omarmden.
Er werd hard gewerkt en getrouwd  en na een jaar kwam er al personeel bij en werd de werkplaats verbouwd en 5 jaar later stond er een hele nieuwe winkel.
Er is vanaf die tijd een kok in dienst, want ook het assortiment breidde in de loop der jaren uit.  Er werd niet alleen een winkel draaiende gehouden, ook de catering groeide en groeide.
Inmiddels is het gezin uitgebreid met 3 kinderen is de werkplaats 2 maal uitgebreid en het personeel verdrievoudigd.
Peter en Marloes en hun medewerkers hebben het buitengewoon naar hun zin in Schoondijke en bedienen niet alleen Schoondijke,  maar ook de omliggende dorpen.

Ook voor de toekomst zijn er nog veel plannen…middels deze site houden we u op de hoogte!

Kom ook eens langs in Schoondijke, het kloppend hart van West Zeeuws Vlaanderen.